3 kg almapaprika
2,25 l víz
4,5 dl 10% ecet
12,5 dkg kristálycukor
6,25 dkg só
egész köménymag
egész mustármag
egész koriandermag
egész feketebors
babérlevél
fél mokkáskanál borkén
fél mokkáskanál nátrium benzoát
Elkészítés:
A hideg vízbe keverjük az ecetet, a cukrot, a sót, a borként és a nátrium benzoátot. A paprikákat alaposan megmossuk, szárait levágjuk. Az üvegeket és a tetőket tisztára mossuk és kiforraljuk, vagy tető nélkül a mikróban teljes fokozaton 3 percig csírátlanítjuk.
Minden üvegbe teszünk egy-egy babérlevelet, egy-egy csipet köménymagot, mustármagot, koriandermagot és fekete borsot. Beletesszük a paprikákat és annyi levet szedünk rá, hogy ellepje.
A tetőt erősen rátekerjük és a kamra polcra helyezzük az üvegeket. Két hét múlva lehet fogyasztani.
A tetőt erősen rátekerjük és a kamra polcra helyezzük az üvegeket. Két hét múlva lehet fogyasztani.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése