Hozzávalók:
50 dkg savanyú káposzta
50 dkg darált sertéshús
1 marék rizs
1 db nagy tojás
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál pirosarany
1 evőkanál zsír
1 púpos evőkanál liszt
só
Elkészítés:
A darált húst összekeverjük a felvert tojással, az alaposan megmosott rizzsel és egy mokkáskanál sóval. Gombócokat formázunk belőle. A káposzta ha savanyú, átmossuk. Beletesszük a felét egy fazékba, ráhelyezzük a gombócokat, majd a maradék káposztát. Enyhén sózzuk, annyi vízzel felöntjük, amennyi ellepi. Fedővel letakarva kb. 1,5-2 óra hosszat főzzük.
Addig elkészítjük a rántást. A zsírt megolvasztjuk, a lisztet halvány barnára pirítjuk benne. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a pirospaprikát hozzákeverjük.
Ha megfőtt a káposzta, a rántást vízzel felengedjük, és a káposztához adjuk. Hozzáadjuk a pirosaranyat is (így szebb színe lesz), és 10 percig kis lángon főzzük készre.
Addig elkészítjük a rántást. A zsírt megolvasztjuk, a lisztet halvány barnára pirítjuk benne. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a pirospaprikát hozzákeverjük.
Ha megfőtt a káposzta, a rántást vízzel felengedjük, és a káposztához adjuk. Hozzáadjuk a pirosaranyat is (így szebb színe lesz), és 10 percig kis lángon főzzük készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése