2020. május 7., csütörtök

Eszterházy mártás



Hozzávalók:

40 dkg sárgarépa
1 közepes vöröshagyma
fél zeller
fél karalábé
1 db tv paprika
1 db paradicsom
4 db borókabogyó
8 db egész fekete bors
1 db babérlevél
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál mustár
zsír, só


Elkészítés:

A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és ferdén karikázzuk. Gyufaszál vastagságra vágjuk. Zsíron dinszteljük a darabokra vágott vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát. Rászórjuk a lisztet, kicsit együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, zellert, karalábét, borsot, borókabogyót. Felöntjük annyi vízzel, amennyi félig ellepi, sózzuk. Puhára főzzük, ha szükséges a vizet pótoljuk. Kiszedjük a paprikát, paradicsomot, zellert, karalábét, borókabogyót, babérlevelet, borsot. Hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt, készre főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése