Hozzávalók:
30 dkg burgonya
10 dkg rétesliszt
1 tojás sárgája
1 kávéskanál zsír
1 teáskanál só
1 kávéskanál búzadara
zsír
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük és ha kicsit hűlt, megpucoljuk. Még melegen összetörjük és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a sót, lisztet, tojássárgát, búzadarát és a zsírt. Összegyúrjuk és kevés ideig pihentetjük. Hosszú hengereket gyúrunk belőle, amiből kis darabokat vágunk és azokat a két tenyerünk között hosszúkásra sodorjuk. Forró, sós vízbe tesszük a nudlikat és ha feljönnek a víz tetejére, még egy-két percig főzzük. Zsírban zsemlemorzsát pirítunk, fahéjat keverünk bele és abban megforgatjuk a nudlikat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése