2018. augusztus 7., kedd

Frankfurti leves


Hozzávalók:

1 kis fej kelkáposzta
1 nagy burgonya 
2 pár virsli
1 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál egész köménymag
1 evőkanál liszt
1 teáskanál zsír
1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
só 


Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és hosszában négy részre, majd vékony szeletekre vágjuk és 1,2 liter sós, hideg vízbe feltesszük főni. A kelkáposztáról a külső leveleket leszedjük és a torzsáját kivágjuk. Vékony csíkokra vágjuk és a burgonyához adjuk a megpucolt fokhagymával, köménymaggal együtt. Puhára főzzük. Rántást készítünk zsírból és lisztből, hozzáadjuk a pirospaprikát is. A levesbe beletesszük a ujjnyi karikákra vágott virslit és a rántással készre főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése