Hozzávalók:
1 kis fej kelkáposzta
1 nagy burgonya
2 pár virsli
1 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál egész köménymag
1 evőkanál liszt
1 teáskanál zsír
1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
só
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és hosszában négy részre, majd vékony szeletekre vágjuk és 1,2 liter sós, hideg vízbe feltesszük főni. A kelkáposztáról a külső leveleket leszedjük és a torzsáját kivágjuk. Vékony csíkokra vágjuk és a burgonyához adjuk a megpucolt fokhagymával, köménymaggal együtt. Puhára főzzük. Rántást készítünk zsírból és lisztből, hozzáadjuk a pirospaprikát is. A levesbe beletesszük a ujjnyi karikákra vágott virslit és a rántással készre főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése