Hozzávalók:
25 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
1,2 dl víz
1 teáskanál szárított élesztő
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
2 evőkanál olaj
szezámmag
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a sót és alaposan elkeverjük. Langyosra melegítjük a vizet, belekeverjük a cukrot és az élesztőt. Hozzáadjuk a liszthez, majd az olajjal összeállítjuk a tésztát. Egy óra kelesztés után, vizes kézzel 4 db cipót készítünk, sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, szezámmaggal megszórjuk a tetejét. A sütőt 200 fokra bekapcsoljuk, az aljába lábasban kb. 1 dl vizet teszünk. A zsemléket 20 percig kelesztjük, majd a sütőben 20 percig sütjük. Rácsra téve kihűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése