Hozzávalók:
6 db tojás
12 dkg kristálycukor
12 dkg liszt
fél tasak sütőpor
kis üveg sárgabarack lekvár
Elkészítés:
A sütőt bekapcsoljuk 175 fokra. A sütőtepsit kibéleljük sütőpapírral.
A tojásokat szétválasztjuk és a sárgákat a cukorral addig keverjük, míg világos lesz a színe és a térfogata megnő.
A lisztben elkeverjük a sütőport.
A fehérjét pici sóval habosra keverjük.
Összeállítjuk a tésztát: a sárgákhoz keverjük a fele lisztet, majd a fele fehérjét. Ha jól elkevertük, akkor a maradék lisztet és a maradék fehérjét is hozzáadjuk. Óvatosan összekeverjük, hogy a habot ne törjük össze.
Belesimítjuk a tepsibe és 12 percig sütjük a sütőben, majd kivesszük.
Tiszta konyharuhára fordítva kiborítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla.
Összetekerjük és hagyjuk kihűlni, majd kihajtjuk és a lekvárral megkenjük, újra feltekerjük.
Kétujjnyi szeletekre vágjuk és porcukrozzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése