2018. február 28., szerda

Sárgaborsó leves


Hozzávalók:

15 dkg sárgaborsó
30 dkg főtt, füstölt tarja
1 kávéskanál ételízesítő
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál só
1 evőkanál zsír
1 evőkanál liszt
1 teáskanál őrölt pirospaprika



Elkészítés:

A tarját megmossuk, kis kockákra vágjuk. A sárgaborsót szintén megmossuk. Egy fazékban 1,2 l vízben feltesszük főni a fokhagymával együtt. Ízesítjük a fűszerekkel.

Rántást készítünk a zsírból és a lisztből. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a pirospaprikát. 
Ha megfőtt a sárgaborsó, a rántást vízzel hígítjuk, hozzákeverjük a leveshez és készre főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése