2019. augusztus 9., péntek

Piskótás-meggyes rétes


Hozzávalók:

1 db friss vajas-leveles tészta
1 üveg meggybefőtt
2 db tojás
2 evőkanál cukor vagy xilit
2 evőkanál liszt (teljes kiőrlésű tönkölyliszt)


Elkészítés:

Az egész tojást habosra verjük az édesítővel, majd hozzáadjuk a lisztet. Alaposan elkeverjük. A meggyet lecsöpögtetjük és kimagozzuk. A tésztát kiterítjük és a középső harmadába beletesszük a piskótát, majd meggyel megszórjuk. Először a tészta egyik oldalát hajtjuk rá, majd a másikat. Hústűvel óvatosan megszurkáljuk, hogy a gőz el tudjon távozni. 200 fokos sütőben 30 percig sütjük.


Forrás: Ízőrzők

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése