Hozzávalók:
12 dkg rizs
fél liter tej
1 dl víz
2 egész tojás
10 dkg cukor
1 teáskanál vaníliás pudingpor
2 dkg vaj
reszelt citromhéj
5 dkg mazsola
Leírás:
A tejet a vízzel és a cukor felével feltesszük főni. Az átválogatott,
megmosott rizzsel és a mazsolával együtt felforraljuk. Lassú tűzön puhára főzzük.
Kevergetni nem szabad, mert a rizsszemek összetörnek. Ha kihűlt, a
vajjal elkevert tojássárgáját, a pudingport és a cukor másik felével
felvert tojásfehérje habot óvatosan közé keverjük. A sütőformát vajjal
kikenjük, morzsával meghintjük és beleöntjük a masszát. Meleg sütőben
kb. 30 percig sütjük. Tálaláskor vaníliás porcukorral meghintjük.
Sárgabarack lekvárral tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése