2017. március 2., csütörtök

Rizskoch


Hozzávalók:

12 dkg rizs
fél liter tej
1 dl víz
2 egész tojás
10 dkg cukor
1 teáskanál vaníliás pudingpor
2 dkg vaj
reszelt citromhéj
5 dkg mazsola


Leírás:

A tejet a vízzel és a cukor felével feltesszük főni. Az átválogatott, megmosott rizzsel és a mazsolával együtt felforraljuk. Lassú tűzön puhára főzzük. Kevergetni nem szabad, mert a rizsszemek összetörnek. Ha kihűlt, a vajjal elkevert tojássárgáját, a pudingport és a cukor másik felével felvert tojásfehérje habot óvatosan közé keverjük. A sütőformát vajjal kikenjük, morzsával meghintjük és beleöntjük a masszát. Meleg sütőben kb. 30 percig sütjük. Tálaláskor vaníliás porcukorral meghintjük. Sárgabarack lekvárral tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése