Hozzávalók:
5 db tojás
10 dkg kristálycukor
10 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
10 dkg rétesliszt
1 teáskanál sütőpor
a tetejére 10 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a vajjal és a cukorral kikavarjuk. A csokoládét lereszeljük. A tojás fehérjéket felverjük. A sütőport elkeverjük a liszttel és a reszelt csokoládéval. A sárgákhoz keverjük a fehérjét és a lisztet felváltva. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. A tüzet 180 fokra mérsékeljük és 20 percig (tűpróba) sütjük. Kihűtjük és olvasztott étcsokoládéval bevonjuk a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése