2018. május 25., péntek

Sárgarépás káposzta - tartósítószer nélkül


Hozzávalók:

1 db közepes káposzta
2 db nagy sárgarépa
1 evőkanál egész köménymag
2 evőkanál só
20 dkg cukor
2 dl 20 %-os ecet
1,2 liter víz


Elkészítés:

A káposztát megtisztítjuk a külső leveleitől, négyfelé vágjuk, torzsáját kivágjuk és legyaluljuk. A sárgarépát megtisztítjuk és almareszelőn lereszeljük. Egy nagy tálban összekeverjük és forrásban lévő 1,2 liter vízzel leöntjük. Ha kicsit hűlt, hozzáadjuk a többi hozzávalót és hagyjuk kihűlni, közben többször megkeverjük.
Addig a fél literes üvegeket forrástól számított 15 percig főzzük, csírátlanítjuk a tetőkkel együtt, majd csipesszel lefordítva papírtörlőre szedjük és hagyjuk megszáradni.
Ha a káposzta kész, az üvegekbe töltjük, a tetőket jól rácsavarjuk.
Felbontás után 2-3 napig hűtőben tárolható.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése