2020. május 4., hétfő

Máglyarakás


Hozzávalók:

20 dkg száraz kalács
3 db tojás
10 dkg dió
10 dkg cukor vagy 5 dkg xilit
5 dl tej
3 + 2 dkg vaj
1 üveg meggybefőtt
2 db alma
3 evőkanál cukormentes sárgabarack lekvár


Elkészítés:

A kalácsot szeleteljük. A tejet, a 3 dkg olvasztott vajat, a tojássárgákat és a cukrot összekeverjük. Belemártogatjuk a kalácsot, hogy az összes folyadékot felszívja. Kivajazott tepsibe téve, sorban elhelyezzük. Rászórjuk a darabokra vágott vagy őrölt diót, a kimagozott meggyet és a szeletelt almát. 200 fokos sütőben 15 percig sütjük. A tojásfehérjét felverjük habnak és elkeverjük benne a sárgabarack lekvárt, a tészta tetejére kenjük. 150 fokon még 15 percig sütjük a tésztát.

Forrás: Horváth Ilona szakácskönyve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése