Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
3 dl tej
fél dl fehérbor
10 dkg hántolt tökmag
6 db aszalt paradicsom
1 tasak szárított élesztő
1 evőkanál só
1 teáskanál cukor
1 db tojás + 1 db a kenéshez
Elkészítés:
A tökmagot zsiradék nélkül serpenyőben megpirítjuk. Az aszalt paradicsommal együtt aprítógépben aprítjuk.
A lisztbe belekeverjük a sót. A langyos tejbe tesszük a cukrot, élesztőt, bort, a felvert tojást és a liszthez keverjük. A végén belegyúrjuk a lágy margarint.
20 percig pihentetjük a tésztát, majd kinyújtjuk.
Rákenjük a tökmagos keveréket és szimpla hajtás után kinyújtjuk, 90 fokkal elfordítjuk, majd dupla hajtás után 15 percig pihentetjük a tésztát. Ezt még egyszer megismételjük, végül 25X30 cm-re nyújtjuk.
Berácsozzuk a tészta tetejét és kis pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, majd sütőpapíros tepsibe helyezzük. Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra. Amíg bemelegszik, addig pihentetjük a tésztát, sütés előtt felvert tojással bekenjük. 20 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése