Hozzávalók:
30 dkg bébicukkini
30 dkg burgonya
4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
6 evőkanál zsemlemorzsa + a panírozáshoz
só, bors, vaj, olaj
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk és héjastól lereszeljük, sózzuk. A burgonyát héjastól megfőzzük. Ha megfőtt, meghámozzuk és krumplinyomón áttörjük.
A cukkiniből kicsavarjuk a levet és kevés vajon megdinszteljük. Ha kihűlt a burgonya és a cukkini, összekeverjük.
Hozzáadjuk a fűszereket, a reszelt fokhagymát és a zsemlemorzsát. 15 percig pihentetjük, hogy a zsemlemorzsa magába szívja a nedvességet.
A masszából gombócokat formázunk és zsemlemorzsában megforgatjuk.
Vaj és olaj keverékén pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése