2020. április 25., szombat

Paradicsomsaláta


Hozzávalók:

60 dkg húsparadicsom
2 db közepes lila hagyma
4 evőkanál cukor
4 evőkanál ecet (10%)
1+ 1 evőkanál só
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
víz


Elkészítés:

A lila hagymát apró kockákra vágjuk és 1 evőkanál sóval ízesített vízbe rakjuk, fél óráig áztatjuk.
Közben a paradicsomokat félbevágjuk, csumáját kiszedjük és hosszában szeletekre vágjuk. Hozzáadjuk a cukrot, ecetet, 1 evőkanál sót és 4 evőkanál vizet. Hozzáadjuk a jól kinyomkodott lila hagymát is. Hagyjuk összeérni, tetejére locsoljuk az olívaolajat.. Hagyma nélkül is készíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése