Hozzávalók:
25 dkg főtt burgonya
25 dkg liszt
25 dkg margarin
1 db tojás + 1 db a kenéshez
1 evőkanál tejföl
1 teáskanál só
Elkészítés:
1 teáskanál só
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen áttörjük és hagyjuk
kihűlni. A lisztbe belekeverjük a sót. A margarint elmorzsoljuk a
liszttel, hozzáadjuk a tojást és a burgonyát, esetleg egy evőkanál
tejfölt. Jól összegyúrjuk, kinyújtjuk, háromrét’ hajtogatjuk. Azonnal
újra elnyújtjuk és megint hajtogatjuk, majd a hűtőben 3-4 órát
pihentetjük. Kinyújtjuk, berácsozzuk a tetejét, kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval. Egyenként
felvert tojással megkenjük és forró sütőben(220 fok) kb. 15 percig
sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése