2017. február 4., szombat

Gundel palacsinta


Hozzávalók:

14 db kisütött palacsinta
20 dkg darált dió
3 evőkanál cukor
1 dl tej vagy tejszín
a csokikrémhez: 
2 evőkanál kakaó vagy reszelt csokoládé
2 evőkanál cukor
fél dl tej vagy tejszín
3 evőkanál rum
2 dkg vaj


Elkészítés:

A diót elkeverjük a cukorral, leforrázzuk a tejjel és néhány percig együtt főzzük, hogy krémszerű legyen. Ezzel a diókrémmel megkenjük a palacsintákat és négyrét hajtva forró tálra rakjuk. A csokikrémhez a kakaót simára keverjük a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és beletesszük a vajat és a rumot. Ezzel a mártással öntjük le a palacsintákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése