Hozzávalók:
6 szelet karaj v. szűzpecsenye
10 dkg füstölt szalonna (lehet kolozsvári v. császár)
2 db hagyma
A páchoz:
4 gerezd tört fokhagyma
1 teáskanál majoránna
1 teáskanál pirospaprika
1 mokkáskanál bors
1/2 teáskanál só
1 teáskanál mustár
1 teáskanál pirosarany
2 evőkanál szójaszósz
1 dl olaj
Elkészítés:
1 dl olaj
Elkészítés:
Előző nap kell elkezdeni. A hússzeleteket egyenként 8 darabba vágjuk.
A páchoz valókat összekeverjük és beletesszük a húst. Egy éjszakán át
pácoljuk, majd a hagymát hosszában négyfelé- a szalonnát vékony kis
szeletekre vágjuk. Sorban a nyársra húzzuk a hozzávalókat a következő
sorrendben: hagyma, hús, szalonna, hús, hagyma, hús, szalonna… Tepsibe
rakjuk a nyársakat, (karaj esetében fóliával lefedjük), sütőben kb. fél órát sütjük.
Sült krumplival v. rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése