Hozzávalók:
30 dkg liszt
fél csomag szárított élesztő
egy teáskanál só
egy teáskanál kristálycukor
két evőkanál olaj
1,8 dl víz
feltétnek:
egy evőkanál pizzakrém, oreganó, sonka, gomba, kukorica, hagyma, virsli
tetejére reszelt sajt
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sóval. A meleg, de nem forró vízbe tesszük az élesztőt és a cukrot, majd a liszthez adjuk. Összekeverjük, és az olajat is belegyúrjuk. Fél óráig meleg helyen, letakarva kelesztjük. Újra átgyúrjuk és újra fél óráig kelesztjük. Egy nagy, vagy két kisebb pizzát készítünk. A pizzakrémet egy kevés vízzel elkeverjük, oreganóval
ízesítjük és a pizza tésztára kenjük.
Rátesszük a feltétet, a sajtot és 200 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük. A szélének
világosbarnának kell lennie. Nem szabad sokáig sütni, mert kiszárad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése