2018. április 14., szombat

Rakott gyalult tök


Hozzávalók:

1 kg fagyasztott tök
30 dkg darálthús
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
2 marék rizs
1 nagy doboz tejföl
1 doboz friss sajt
2 db tojássárgája
1 csokor kapor
1 teáskanál őrölt pirospaprika
zsír, só, köménymag


Elkészítés:

A tököt kiolvasztjuk és kinyomkodjuk a levét. Beletesszük egy kizsírozott tepsibe, sózzuk, megszórjuk az összevágott kaporral. Az apróra vágott vöröshagymát zsíron megdinszteljük, majd a fokhagymát is. A köménymagot kipattogtatjuk benne, majd a darált húst hozzáadjuk. Fehéredésig dinszteljük, sózzuk, pirospaprikával megszórjuk, majd a paradicsomot és a  paprikát is beleszeleteljük.  Ha elfőtte a levét mindig pótoljuk és készre főzzük a pörköltet. Közben a megmosott rizst sós vízben megfőzzük. A tejfölt összekeverjük a tojással és a friss sajttal.
A tökre rászórjuk a kihűlt rizst, majd a pörköltet. Meglocsoljuk a tejfölös masszával. 200 fokon kb. 30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése