2020. május 7., csütörtök

Mazsolás kelt pite



Hozzávalók:

70 dkg liszt
5 dl tej
5 dkg élesztő/vagy 1 tasak szárított élesztő
3 db tojás
3 + 2 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál só
20 dkg mazsola
fél dl olaj


Elkészítés:

A tejet langyosra melegítjük, belerakunk 3 evőkanál cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. A tojásokat a sóval kissé elkeverjük, hozzáadjuk a tejhez. A lisztet, a mazsolát, a felfuttatott élesztőt elkeverjük benne és fakanállal kb. egy percig verjük. Zsírozott, magas falú tepsibe öntjük, az olajjal megkenjük a tetejét. Letakarjuk nejlonnal és meleg helyen egy óra hosszáig kelesztjük. Megszórjuk 2 evőkanál kristálycukorral és 175 fokos sütőben 30 percig sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése