2018. augusztus 7., kedd

Lecsós bulgur


Hozzávalók:

2 db paradicsom
4 db TV paprika
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál zsír
1 teáskanál só
2 szál debreceni
4 marék bulgur


Elkészítés:

A zsírt egy serpenyőben megolvasztjuk és a kis darabokra vágott vöröshagymát dinszteljük, sózzuk, majd a fokhagymát is apró darabokban hozzáadjuk. Beletesszük a karikázott paprikát, kicsit átsütjük, majd a kis kockákra vágott paradicsommal lecsót főzünk. A karikákra vágott debrecenit is hozzáadjuk, majd az alaposan megmosott bulgurt is. Sózzuk, felöntjük a bulgur térfogatának kétszeres mennyiségű vízzel és fedő alatt, takaréklángon készre főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése