2021. január 9., szombat

Rakott brokkoli


 

Hozzávalók:

1 db brokkoli
25 dkg darált hús
1 db közepes vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 marék rizs
1 nagy doboz tejföl
1 teáskanál pirosarany krém
1 teáskanál gulyáskrém
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 mokkáskanál köménymag
1 teáskanál zsír


Elkészítés:

A brokkolit megmossuk és sós vízben puhára főzzük. A zsírt megolvasztjuk, beletesszük a köménymagot. Hozzáadjuk a vöröshagymát, sózzuk, megdinszteljük, majd az apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk. Belekeverjük a darált húst és addig sütjük, míg kifehéredik. Hozzáadjuk a pirospaprikát és a krémeket, majd kevés vizet. Fedő alatt puhára pároljuk. 

Közben a rizst megmossuk és sós vízben megfőzzük, leszűrjük.

Egy közepes tepsibe szeleteljük a brokkolit, rászórjuk a rizst, majd a darát hús is hozzáadjuk. 
A tetejére kenjük a tejfölt és 200 fokos sütőben kb. fél óráig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése