4 tojás
5 dkg vaj
10 dkg liszt
2,5 dl tej
só
10 tasak vaníliás cukor
olaj
Leírás:
A vajat habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, a
lisztet, sót, és a tejjel lassanként elkeverjük. Végül hozzákeverjük a tojások kemény habját. A sütése eltér a többi
palacsintáétól, mert csak az egyik oldalát sütjük meg, nem túl gyors
tűznél. Ha az egyik oldala rózsaszínűre sült, egy kerek tálra
csúsztatjuk a kisütött felével lefelé, vaníliás cukorral megszórjuk, és a
következő kisült palacsintát rácsúsztatjuk. Így folytatjuk felváltva,
amíg a palacsinták mind kisülnek. A legutolsót megfordítva borítjuk a
palacsintákra. Azonnal forrón, vaníliás cukorral meghintve tálaljuk. Darált, cukros dióval is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése