2017. április 8., szombat

Csúsztatott palacsinta

Hozzávalók:

4 tojás
5 dkg vaj
10 dkg liszt
2,5 dl tej

10 tasak vaníliás cukor
olaj


Leírás:

A vajat habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, a lisztet, sót, és a tejjel lassanként elkeverjük. Végül hozzákeverjük a tojások kemény habját. A sütése eltér a többi palacsintáétól, mert csak az egyik oldalát sütjük meg, nem túl gyors tűznél. Ha az egyik oldala rózsaszínűre sült, egy kerek tálra csúsztatjuk a kisütött felével lefelé, vaníliás cukorral megszórjuk, és a következő kisült palacsintát rácsúsztatjuk. Így folytatjuk felváltva, amíg a palacsinták mind kisülnek. A legutolsót megfordítva borítjuk a palacsintákra. Azonnal forrón, vaníliás cukorral meghintve tálaljuk. Darált, cukros dióval is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése