2017. április 8., szombat

Májgombóc leves




Hozzávalók:

1 db sárgarépa
1 db petrezselyem
1 db burgonya
1 karika zeller
1 karika karalábé
1 db paprika
1 db paradicsom
20 dkg darált csirkemáj
1 tojás
 4 evőkanál zsemlemorzsa
petrezselyemzöld
1 marék kiskocka tészta
só, bors, pirospaprika, zsír


Elkészítés:

A sárgarépát, petrezselymet és a burgonyát hasábokra vágjuk és zsíron dinszteljük egy kevés ideig. Felöntjük másfél liter vízzel és hozzáadjuk a többi zöldséget. Felforraljuk, fűszerezzük és lassú tűzön puhára főzzük. A gombóchoz a májat összekeverjük a tojással, a zsemlemorzsával, az összeaprított zöldség zöldjével és pirospaprikát, sót, borsot adunk hozzá. Kevés ideig állni hagyjuk, majd a levesbe szaggatjuk teáskanállal. Hozzáadjuk a tésztát és még 15 percig főzzük a levest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése