Hozzávalók:
25 dkg túró
10 dkg búzadara
8 dkg vaj
2 tojás
só
porcukor
zsemlemorzsa
fahéj
olaj
tejföl
lekvár
Leírás:
A túrót a darával, a lágy vajjal és a tojások sárgájával
összevegyítjük, majd legalább egy órát pihentetjük. Ezután lazán
belekeverjük a tojások habbá vert fehérjét. Forró sós vízbe tesszük a
gombócokat, s az újraforrástól számítva 10-12 percig főzzük. Kevés olajban
megpirított zsemlemorzsára szedjük a gombócokat, majd langyosan, kevés
fahéjjal és porcukorral hintjük meg. Tehetünk rá egy kis tejfölt,
majd tetszés szerinti lekvárt (szeder, málna, eper) csorgatunk rá.
Csokiöntettel is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése