2017. április 8., szombat

Túrógombóc


Hozzávalók:

25 dkg túró
10 dkg búzadara
8 dkg vaj
2 tojás

porcukor
zsemlemorzsa
fahéj
olaj
tejföl
lekvár


Leírás:

A túrót a darával, a lágy vajjal és a tojások sárgájával összevegyítjük, majd legalább egy órát pihentetjük. Ezután lazán belekeverjük a tojások habbá vert fehérjét. Forró sós vízbe tesszük a gombócokat, s az újraforrástól számítva 10-12 percig főzzük. Kevés olajban megpirított zsemlemorzsára szedjük a gombócokat, majd langyosan, kevés fahéjjal és porcukorral hintjük meg. Tehetünk rá egy kis tejfölt, majd tetszés szerinti lekvárt (szeder, málna, eper) csorgatunk rá. Csokiöntettel is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése