2017. április 4., kedd

Kolozsvári rakott káposzta


Hozzávalók:

75 dkg savanyú káposzta
50 dkg darált hús
15 dkg füstölt kolbász
20 dkg kolozsvári szalonna
15 dkg rizs
1 nagy doboz tejföl
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 paprika
1 paradicsom
zsír, só, bors, pirospaprika


Elkészítés:

A savanyú káposztát kimossuk, ha nagyon savanyú. A szálait átvágjuk, hogy rövidebbek legyenek. Kevés vízben 15 percig pároljuk. Pörköltet készítünk a darált húsból, hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és a fűszereket. A rizst sós vízben megfőzzük. A tepsit kizsírozzuk, rátesszük a káposzta felét, a rizst, a karikára szeletelt kolbászt és a pörköltet, majd a maradék káposztát. A tetejére kenjük a tejfölt. Az egészre helyezzük a szeletekre vágott kolozsvári szalonnát és alufóliával lefedve 200 fokos sütőben fél óráig sütjük, majd a fóliát levéve a szalonnát pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése