2017. április 8., szombat

Lúdláb - mama féle



Hozzávalók:

Tésztához:
5 db tojás
18 dkg porcukor
18 dkg liszt
5 dkg darált dió
fél tasak sütőpor
8 evőkanál víz

Krémhez:
2,5 dl tej
2 evőkanál liszt
fél evőkanál cukor
15 dkg margarin
15 dkg porcukor

Tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál olaj


Leírás:

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A krémhez összekeverjük a tejet, a lisztet, a fél evőkanál cukrot és állandó keverés közben megfőzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a margarinnal és a porcukorral. Ezt rákenjük a kihűlt tésztára. A tetejére csokoládét olvasztunk, az olajjal elkeverjük, de már nem szabad melegíteni. A krém tetejére simítjuk, ha megszilárdult  szeletekre vágjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése