2018. január 12., péntek

Kolbászos kifli


Hozzávalók:

50 dkg liszt
3 dl tej
1 db tojás sárgája és fehérje
1 tasak szárított élesztő vagy 2 dkg friss élesztő
1 csapott evőkanál kristálycukor
1 csapott evőkanál só
fél dl olaj
25 dkg füstölt kolbász


Elkészítés:

Langyosra melegítjük a tejet. Beletesszük az élesztőt és a cukrot. Elkeverjük és öt percig állni hagyjuk. Beletesszük a tojássárgáját, olajat és a sót. Hozzákeverjük a lisztet, összegyúrjuk. Meleg helyen egy óra hosszat duplájára kelesztjük. Három cipóba osztjuk és egyenként tányér nagyságú kör alakúra nyújtjuk. Nyolc háromszögre vágjuk és három fél karika kolbászt helyezünk mindegyik háromszögre. Feltekerjük és kiflit formázunk belőlük. Tepsibe helyezzük a 24 db kiflit és felvert tojásfehérjével megkenjük. Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra. Egy kis lábasban vizet helyezünk a sütő aljába, hogy gőz keletkezzen. 30 percig még a tepsiben kelesztjük a kifliket, majd a sütőbe helyezzük és 30 perc alatt pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése