2017. december 18., hétfő

Rakott kelkáposzta


Hozzávalók:

1 db közepes kelkáposzta
2 marék rizs
1 db közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
25 dkg darált hús
1 mokkáskanál egész köménymag
1 evőkanál zsír
1 teáskanál pirospaprika

1 nagy doboz tejföl


Elkészítés:

A rizst alaposan megmossuk és sós vízben előfőzzük. A kelkáposztának a külső leveleit leszedjük, negyedeljük és a torzsáját kivágjuk. Szeletekre vágjuk és sós vízben puhára főzzük. A zsír felén kipattogtatjuk a köménymagot, az apróra vágott hagymát dinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, paradicsomot, paprikákat és végül a darált húst. Sózzuk és készre főzzük a pörköltet. Ha minden kész, egy tepsit kizsírozunk a maradék zsírral, beletesszük a kelkáposzta felét, rá a rizst, a pörköltet, majd ismét káposztát. Rákanalazzuk a tejfölt és 200 fokos sütőben készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése