2018. június 6., szerda

Grízes piskótatallér



Hozzávalók:

25 dkg piskótatallér
5 dl + 1 dl tej
5 evőkanál gríz
1 evőkanál cukor
1 evőkanál kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj

tetejére:
4 evőkanál tej
2 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaópor
2,5 dkg vaj


Elkészítés:

A grízt beáztatjuk az 1 dl tejben. Feltesszük a tejet forralni, beletesszük a beáztatott grízt, a cukrot és a vaníliás cukrot. Készre főzzük. Ha kicsit hűlt, hozzákeverjük a vajat és a kakaóport. A piskótatallér felét egy kivajazott kerek jénai edényben elrendezzük. Rákenjük a langyosra hűlt grízt, majd a tetejére a sima oldalával felfelé elhelyezzük a piskótatallér másik felét. A tetejére elkészítjük a csokoládémázat és ha kissé kihűlt, akkor rákenjük. Később tálaljuk, hogy a piskóta megpuhuljon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése