2018. október 14., vasárnap

Kókuszos túrós



Hozzávalók:

4 dl kókusztej
10 dkg cérnametélt
csipet só
25 dkg túró
2 tojás sárgája
2 marék mazsola
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja és leve
2 evőkanál házi cukor nélküli sárgabarack lekvár
2 tojás fehérje
12 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
1 kávéskanál ecet


Elkészítés:

Egy serpenyőbe beletesszük a cérnametéltet és ráöntjük a kókusztejet, csipet sóval lassú tűzön megfőzzük, míg a tészta magába szívja a kókusztejet.
A mazsolát megmossuk és vízben áztatjuk. A megmosott citrom héját lereszeljük. A túróhoz adjuk a vaníliás cukrot, a tojás sárgáját, a citrom héját és levét, a kicsavart mazsolát és a kihűlt tésztát.
Egy 15x20 cm-es tepsit kivajazunk és a túrós tészta felét belesimítjuk, megkenjük a lekvárral, majd a tészta másik felét is belesimítjuk. 200 fokos sütőben 20 percig sütjük. közben a tojás fehérjét felverjük habnak, hozzáadjuk az ecetet és a porcukrot és kemény habot verünk belőle, végül a kókuszreszeléket is hozzákeverjük.
A tésztát kivesszük a sütőből és a krémet rákenjük. 100 fokra vesszük a sütő hőmérsékletét és 15-20 percig szárítjuk a tojáshabot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése