2019. június 28., péntek

Tönkölylisztes ciabatta




Hozzávalók:

kovászhoz
10 dkg sima liszt
1 dl víz
1 teáskanál szárított élesztő

kenyérhez
kovász
10 dkg rétesliszt
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 dl langyos víz
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
2 evőkanál olaj


Elkészítés:

Előző este elkészítjük a kovászt: a lisztet elkeverjük az élesztővel és a vízzel. Lefedve kelesztjük. 
Másnap reggel hozzáadjuk a langyos vizet, összekeverjük. A lisztekhez adjuk a sót, a cukrot és a kovászt. Összekeverjük, majd az olajjal megdagasztjuk 
Egy óra hosszat letakarva, meleg helyen kelesztjük, majd hajtogatjuk: felülről kétharmad részig, rá az alsó rész, jobb oldalról kétharmad részig, balról ráhajtjuk. Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra, az aljába vizet teszünk egy fém edényben. Addig pihentetjük a tésztát, majd megformázzuk-megcsavarjuk kétszer- és a tepsibe helyezzük, 30 percig sütjük. Rácsra téve kihűtjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése