2019. június 28., péntek

Zöldborsós virslipörkölt


Hozzávalók:

1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 db virsli
20 dkg zöldborsó
1 db tv paprika
1 db paradicsom
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál só
1 evőkanál liszt
2 evőkanál tejföl
1 teáskanál zsír


Elkészítés:

Egy lábasban megolvasztjuk a zsírt, megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd a reszelt fokhagymát. Hozzáadjuk a kockákra vágott tv paprikát és a paradicsomot. A virsliket karikára vágjuk és azzal is kissé átpirítjuk. Beletesszük a pirospaprikát és a zöldborsót (lehet fagyasztott is). Felöntjük kb. 2 dl vízzel, sózzuk és felforraljuk, majd takaréklángon addig főzzük, amíg a borsó héja is megpuhul. A lisztet elkeverjük a tejföllel és behabarjuk vele a pörköltet, kissé összefőzzük. Teljes kiőrlésű tönkölylisztből készült nokedlivel tálaljuk, amihez 2 tojást felverünk és annyi lisztet adunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk (kb 15 dkg). Forró, sós vízben kifőzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése