2017. március 23., csütörtök

Radeczky rizs



Hozzávalók:

20 dkg rizs
7,5 dl tej
5 dkg vaj
6 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
11 dkg porcukor
csipet só
3 tojás
3 cl rum
1 narancs leve
2 evőkanál sárgabaracklekvár


Leírás:

A tejet a vajjal, a kristálycukorral és a vaniliás cukorral meg egy csipet sóval felforraljuk. Beleöntjük a megmosott rizst és kis lángon addig főzzük, míg a tejet magába szívja, majd levesszük a tűzről. Ha kihűlt belekeverjük a tojássárgáját, a rumot és a narancslét. Egy tepsit kivajazunk és beszórunk zsemlemorzsával. A massza felét a tepsibe töltjük és rákenjük a lekvárt, majd a maradék rizst rásimítjuk. 200 fokos sütőben 30 percig sütjük. Ezalatt a tojásfehérjéből kemény habot verünk, beledolgozzuk a porcukrot és a vaniliás cukrot és újra jó keményre verjük, rásimítjuk a rizsre és 10 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése