2017. március 12., vasárnap

Rakott palacsinta




Hozzávalók:

12 db palacsinta
10 dkg dió
10 dkg porcukor
5 dkg lekvár
1 evőkanál kakaó
2 evőkanál cukor
1,5 dkg vaj


Leírás:

Az előzőleg kisütött palacsintákat rétegezzük lekvárral és diós cukorral. A tetejére a cukrot, kakaót kevés vízzel sűrűre főzzük, levesszük a tűzről és beletesszük a vajat. Kicsit hűlni hagyjuk majd a palacsinta tetejére kenjük. Lehet a tetejére habot is készíteni, akkor a palacsintába csak a tojás sárgákat tesszük bele, és a fehérjét felverjük habnak 5 dkg cukorral, kis kanál citromlét teszünk hozzá. A palacsinta tetejére kenjük és a sütőben rászárítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése