2017. március 2., csütörtök

Aszaltszilvás szűzpecsenye édesburgonya ropogóssal


Hozzávalók:

1 db szűzpecsenye
1 db lilahagyma
20 dkg aszalt szilva
2 dl rostos szilvalé

Burgonyaropogóshoz:
2 db édesburgonya (kb. 50 dkg)
10 dkg rétesliszt
1 tojás sárgája
5 dkg zsemlemorzsa
zsír, só, szerecsendió
olaj

Elkészítés:

A szűzpecsenyét 3 cm-es érmékre vágjuk, klopfoljuk és sózzuk, borsozzuk. Kevés zsíron vagy olajon elősütjük. Kiszedjük a húsokat és a szeletekre vágott lila hagymát megdinszteljük a zsiradékon, majd hozzáadjuk a szilvalében áztatott aszalt szilvát a lével együtt. Visszatesszük a húsokat is és készre pároljuk.
A burgonyaropogóshoz az édesburgonyát héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk és burgonyanyomón áttörjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgát, a zsemlemorzsát. Sózzuk, kevés őrölt szerecsendióval fűszerezzük és összegyúrjuk. Kevés ideig pihentetjük, majd megformázzuk és zsemlemorzsában megforgatjuk. Forró olajban ropogósra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése