2017. február 25., szombat

Gombóc-nutellás, szilvalekváros, túrós


Hozzávalók:

50 dkg burgonya
10 dkg rétesliszt
1 teáskanál búzadara
1 tojás
1 teáskanál zsír

nutella
szilvalekvár
12,5 dkg túró
1 tojás
1 marék mazsola
citromhéj
zsemlemorzsa
fahéj

Leírás:


A burgonyát szeletekre vágjuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és melegen krumplinyomón áttörjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a zsírt, a tojást, a búzadarát és a lisztet. Kissé megsózzuk és összegyúrjuk. A túrót a tojással, mazsolával és a citromhéjjal elkeverjük
Diónyi darabokat veszünk a tésztából és a tenyerünkben ellapítjuk, vagy kinyújtjuk és négyzetekre vágjuk. A hűtőben lehűtött nutellából egy teáskanálnyit teszünk a tésztára és gombócot formázunk belőle. Ugyanígy járunk el a szilvalekváros és a túrós gombócnál is. Sós vízben külön-külön kifőzzük a háromféle gombócot és pirított, fahéjas zsemlemorzsában megforgatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése