2020. április 14., kedd

Alföldi zöldbab gulyás


Hozzávalók:

25 dkg darált hús
25 dkg zöldbab
15 dkg burgonya
5 dkg tarhonya
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál zsír
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál só
1 mokkáskanál köménymag


Elkészítés:

A zsírban megpirítjuk a köménymagot, megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst és addig sütjük, míg kifehéredik a hús, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a sót. 
Felöntjük 1.2 liter vízzel, belerakjuk a darabokra vágott burgonyát és felforraljuk. Hozzáadjuk a fagyasztott vagy friss zöldbabot, majd lassú tűzön megfőzzük.
Legvégén hozzáadjuk a tarhonyát és készre főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése