2020. április 12., vasárnap

Pásztortarhonya


Hozzávalók:

50 dkg sertés lapocka
10 dkg házi tarhonya
25 dkg burgonya
5 dkg füstölt szalonna
1 db közepes vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db TV paprika
1 db paradicsom
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál só


Elkészítés:

A szalonnát kis kockákra vágjuk és egy lábasban kiolvasztjuk a zsírját, kiszedjük. Aranysárgára pirítjuk a zsírban a tarhonyát, kiszedjük. Beletesszük a apró darabokra vágott vöröshagymát, fokhagymát, paprikát, majd a félbe vágott paradicsomot. Átkeverjük a zsírban és megsózzuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Lassú tűzön addig pároljuk, amíg a levét elfőtte. (Így szaftosabb lesz a pörkölt és nem bántja a gyomrot a hagyma). 
Beletesszük a kis kockákra vágott húst, addig sütjük, amíg kifehéredik, pirospaprikát beletesszük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
Amikor majdnem megfőtt a hús, hozzáadjuk a tarhonyát és a megpucolt, darabokra vágott burgonyát.
Készre főzzük. Uborkasalátával vagy kovászos uborkával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése