2020. április 15., szerda

Csokis-meggyes pite


Hozzávalók:

40 dkg liszt
5 dkg kakaó
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg cukor (vagy 12,5 dkg xilit)
4 db tojás
25 dkg vaj
2 dl tej
10 dkg darabolt étcsokoládé
1 üveg meggy befőtt
1 csomag puncs pudingpor


Elkészítés:

A tojássárgákat a cukorral addig keverjük, míg kivilágosodik és besűrűsödik. Hozzáadjuk a lágy vajat és azzal tovább keverjük, majd a tejet is elkeverjük benne. A fehérjét habbá verjük. A liszthez hozzákeverjük a kakaót, a sütőport, a vaníliás cukrot és a kis darabokra vágott csokoládét.
Összeállítjuk a tésztát, mindezeket összekeverjük. 
Nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen elsimítjuk és a meggyet a tetejére szórjuk. 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük (tűpróba). A meggy levét a pudingporral sűrűre főzzük. Ha kihűlt a tészta, a szintén kihűlt pudingot a tetejére kenjük. Kockára szeletelve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése