2020. április 25., szombat

Brassói aprópecsenye




Hozzávalók:

80 dkg sertés tarja
80 dkg burgonya
1 fej fokhagyma
1 teáskanál zsír
1 evőkanál majoránna
1 teáskanál bors
1 teáskanál só
1 mokkáskanál őrölt pirospaprika


Elkészítés:

A zsírt megolvasztjuk egy lábasban. Beletesszük a megmosott, kockákra vágott tarját. Addig pároljuk, míg a saját levét elfőtte. Zsírjára sütjük, a szeletekre vágott fokhagymát hozzáadjuk és azzal is sütjük egy rövid ideig. Hozzáadjuk a sót, a majoránnát, borsot. Felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje. Amikor elfőtte a levet, mindig zsírjára sütjük, és megint felöntjük vízzel, ezt addig folytatjuk, amíg puhára főtt a hús. Hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük és levesszük a tűzről.
Eközben a burgonyákat meghámozzuk, kockákra vágjuk. Vízben egy óra hosszat áztatjuk, majd zsírozott tepsibe téve megsózzuk és 200 fokon kb. 40 perc alatt pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése