2020. május 7., csütörtök

Paradicsommártás húsgombóccal




Hozzávalók:

1 liter paradicsomlé
25 dkg darált sertéslapocka
1 marék rizs
1 db tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál zsír


Elkészítés:

A darált húshoz hozzáadjuk a megmosott rizst, az elhabart tojást és sózzuk. Nyolc darab gombócot gyúrunk belőle. Lábasba tesszük és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, sózzuk. Felforraljuk, majd takarék lángos puhára főzzük a húst.
A zsíron világosra pirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről és kézi habverővel hozzákeverjük a paradicsomlevet. Cukrozzuk és a szódabikarbónát is hozzákeverjük. A húsgombócokat kiszedjük a vízből, a vizet leszűrjük és a paradicsomot azzal hígítjuk. Felforraljuk és készre főzzük. Betesszük a gombócokat és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése