2020. május 4., hétfő

Tökkrém leves


Hozzávalók:

1 db közepes sütnivaló tök
1 db közepes vöröshagyma
2 dl tejszín
20 dkg tökmag
1 db tv paprika
1 db paradicsom
1 mokkáskanál kurkuma
1 mokkáskanál chilli
1 mokkáskanál reszelt gyömbér
1 teáskanál só


Elkészítés:

A tököt megmossuk és darabokra vágjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük egy megtisztított, négybe vágott vöröshagymával együtt. Sütőben 200 fokon egy óra hosszat sütjük, majd lehámozzuk a tök héját. Egy fazékba rakjuk a tököt és a hagymát, majd felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi. Belerakjuk a zöldségeket és a fűszereket. Felforraljuk, majd egy fél óráig főzzük. Kiszedjük a paprikát és a paradicsomot, majd botmixerrel turmixoljuk. Beleöntjük a tejszínt, hígítjuk vízzel, ha még szükséges és összeforraljuk.
Pirított tökmaggal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése