2020. május 4., hétfő

Vadas kacsacomb zsemlegombóccal


Hozzávalók:

4 db pecsenye kacsacomb
1 evőkanál só

1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
40 dkg sárgarépa
1 vastag szelet zeller
1 fél karalábé
1 db tv paprika
1 db paradicsom
1 evőkanál mustár
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál só
1 db babérlevél
6 db egész feketebors
4 db borókabogyó
1 evőkanál liszt
egy teáskanál zsír

4 db zsemle
2 db tojás
2 dl tej
3 kávéskanál ételízesítő
1 csokor petrezselyem zöldje


Elkészítés:

A kacsacombot megmossuk, papírtörlővel megtöröljük és megsózzuk. Zsír nélkül, bőrével lefelé tepsibe helyezzük. Fóliával lefedve másfél óráig sütjük, majd a fóliát levéve fél óra alatt pirosra sütjük. Kiszedjük a húst, a levét félretesszük. A zsírból szedhetünk ki, ha nagyon zsíros lenne.

A vadashoz a zsírban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd a fokhagymát is. Hozzáadjuk a megpucolt, karikára vágott sárgarépát, az egészben hagyott zellert, karalábét, paprikát, paradicsomot, fűszereket. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Puhára főzzük. Kiszedjük a babérlevelet, paprikát, paradicsomot, zellert és a karalábét. Turmixoljuk. Ízesítjük a cukorból készített karamellel és a mustárral, hozzáöntjük a kacsa kisült levét is. A tejfölt és a lisztet elkeverjük, kissé hígítjuk vízzel és a vadashoz adjuk, pár perc alatt készre  főzzük.

A zsemlegombóchoz a száraz zsemléket kockázzuk és tepsibe téve sütőben közepesen megpirítjuk. Kiszedjük és hozzáadjuk a felvert tojást, a langyos tejet, az ételízesítőt és a petrezselyem zöldet. Alaposan elkeverjük és gombócokat formázunk belőle. Egy lábasba 2 dl vizet öntünk és olajozott fém párolóra helyezve a gombócokat lefedve puhára pároljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése