2017. február 1., szerda

Bulgurral töltött paradicsompaprika


Hozzávalók:

5 db kisebb paradicsompaprika
25 dkg darált csirkemell
1 kis vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
35 dkg darabolt paradicsomkonzerv
1 teáskanál római kömény
fél bögre bulgur
12 dkg fetasajt
olaj
bors


Elkészítés:

A hagymát apró darabokra vágjuk és az olajon dinszteljük, majd a reszelt fokhagymát is hozzáadjuk.
A darált hússal tovább dinszteljük, míg a hús kifehéredik, a fűszereket és a paradicsomot hozzáadva készre főzzük.
A bulgurt annyi forró vízzel leöntjük, amennyi ellepi és letakarjuk. Ha a vizet beszívta, akkor a húshoz keverjük.
Végül a darabokra tört fetasajtot is hozzákeverjük.
A paradicsompaprikák tetejét levágjuk és a bulguros keveréket beletöltjük a paprikákba.
200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése