2017. február 12., vasárnap

Holdacska


Hozzávalók:

25 dkg margarin
25 dkg porcukor
25 dkg liszt
6 db tojás
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál szalagáré (szalalkáli)

a tetejére:
40 dkg porcukor
fél dl rum


Elkészítés:
A margarint habosra keverjük, majd a tojássárgájával és a porcukorral is jól kikeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, amiben a szalagárét és a kakaót elkevertük, majd a tojások habbá vert fehérjét. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük kb. 40 percig. Kivesszük a tepsiből és még melegen rákenjük a porcukorból és a rumból készült masszát.
Ha kihűlt, pogácsa szaggatóval félhold alakúra szúrjuk ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése