2017. február 8., szerda

Burgonyás pogácsa




Hozzávalók:

25 dkg főtt burgonya
25 dkg liszt
25 dkg margarin
1 db  tojás + 1 db a kenéshez
1 evőkanál tejföl
1 teáskanál só


Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen áttörjük és hagyjuk kihűlni. A lisztbe belekeverjük a sót. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojást és a burgonyát, esetleg egy evőkanál tejfölt. Jól összegyúrjuk, kinyújtjuk, háromrét’ hajtogatjuk. Azonnal újra elnyújtjuk és megint hajtogatjuk, majd a hűtőben 3-4 órát pihentetjük. Kinyújtjuk, berácsozzuk a tetejét, kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval. Egyenként felvert tojással megkenjük és forró sütőben(220 fok) kb. 15 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése